Scholtz Emília

 

Email: varirendelo@gmail.com

Első diplomámat filmes szakirányon szereztem, és a Bergman filmek elemzése kapcsán már egyértelmű volt, hogy pszichológiai ismeretek segítségével fogok tudni csak igazán elmélyülni a lélektanban. Okleveles pszichológus diplomámat 2016-ban szereztem meg, azonban filmes identitásom máig megmaradt.

Ez jól illeszkedik a szimbólumterápiás módszerhez, amit az ülések során alkalmazok. A szimbólumok nemcsak a filmekben köszönnek vissza ránk, hanem ha kapunk a kezünkbe egy megoldási metódust, akkor segítségükkel könnyebben rálátunk arra, ami velünk-bennünk történik, mintegy kívülről szemlélve saját mozinkat, mégis aktív és cselekvő résztvevőjeként. Az ülések során ezt a megoldókulcsot segítek megtalálni.

Amennyiben valakitől teljesen távol áll ez a terület, és inkább a kézzelfogható dolgokban hisz, azoknak is bátran ajánlom rendelésemet – Az autogén tréning relaxációs módszerrel a lélektani munkát olyan jól megfigyelhető dolgok teszik körülhatárolhatóbbá, mint saját testünk reakciói, illetve azok tudatos szabályozása. Segítségével elérhető a szorongáscsökkentés, az alvásminőség javítása, csökkenti a stresszt, növeli a koncentrációképességet, illetve a pánikbetegség tüneti kezelésére is alkalmazható. A módszert mindenki saját maga sajátítja el, így azt a megfelelő gyakorlással bármikor fogja tudni alkalmazni. Ennek megtanulásában nyújtok segítséget.

Várom azoknak a mentálisan egészséges embereknek a jelentkezését, akik elakadtak életük egy bizonyos területén és változást szeretnének elérni.

Képzéseim:

2008-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen elvégeztem a filmes szakirányt, majd 2016-ban fejeztem be tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetemen okleveles pszichológusi végzettséggel. Közben elsajátítottam az autogén tréning relaxációs módszert, pszichodrámacsoportokon fejlesztettem tudásomat, hogy megfelelő önismeret után elkezdhessem az asszisztensi képzést, 2019-ben szimbólumterapeuta módszerspecifikus képzettséget szereztem. 

Elérhetőségeink

Vári Rendelő
1014 Budapest, Országház utca 27.
Telefon:
Scholtz Emília:
+36 20 662 8802

E-mail: varirendelo@gmail.com

Tömegközlekedés:

  • Széll Kálmán tértől 2 percre a 16/ 16A busszal (leszállás a Kapisztrán térnél), vagy Széll Kálmán tértől 10 percre gyalogosan.
  • Deák Ferenc tértől 16-os autóbusszal kb. 20 perc (leszállás a Bécsi kapu térnél).

Parkolás:

  • A Bécsi kapu sorompóján kívül jobb kézre lévő parkoló, ahonnan 5 perc alatt megközelíthető a Vári Rendelő a parkolóból induló lifttel. A parkolás este 18:00-tól és hétvégén ingyenes!
  • Vagy parkolás a ház előtt, ahol fél óra parkolás ingyenes, utána a következő megkezdett fél óra védett övezeti alapdíjas