Farkas Judit PhD

Farkas Judit vagyok

Közel 15 éve foglalkozom függőségekkel kutatások keretében és pszichoterápiás területen is. Jelenleg főállában a Nyírő Gyula OPAI, Addiktológiai Pszichoterápiás részlegét vezetem, ahol hazánkban egyedülálló módon kínálunk függőségekben szenvedőknek bentlakásos egyéni és csoportos komplex pszichoterápiát.

 

Emellett az ELTE Pszichológiai Intézetének tudományos munkatársa vagyok, ahol PhD fokozatot szereztem. A pszichoterápiás munkám során széles módszertani spektrummal próbálom a függőségek komplex problémáját megközelíteni. Egyéni terápiában elsősorban kognitív viselkedésterápiával és sématerápiával foglalkozom. Szükség esetén a hozzátartozó bevonásával párterápiás ülések vagy akár rendszerszemléletű családterápiás folyamat is elképzelhető. Gyakori tapasztalat, hogy a függőségek valamilyen traumatikus eseménnyel állnak kapcsolatban, ilyen esetekben EMDR (Eye Movement Desezitization and Reprocessing – vagyis a szemmozgásokkal történő tramuafeldolgozás) módszerrel is szoktam dolgozni. Mindenek előtt nagyon fontos, hogy bármely pszichoterápiás formáról is legyen szó, a közös munkánk csak teljes absztinencia mellett igazán működőképes. Amennyiben a szerről való leálláshoz vagy a szermentesség megtartásához segítségre lenne szüksége, önsegítő anoním csoportokat (AA, NA) és pszichiáter kollégáimat tudom javasolni a közös pszichoterápiás munka előtt.

Első interjúra az alábbi e-mail címen tud jelentkezni: fajudit@gmail.com

Elérhetőségeink

Vári Rendelő
1014 Budapest, Országház utca 27.

E-mail: varirendelo@gmail.com

Tömegközlekedés:

  • Széll Kálmán tértől 2 percre a 16/ 16A busszal (leszállás a Kapisztrán térnél), vagy Széll Kálmán tértől 10 percre gyalogosan.
  • Deák Ferenc tértől 16-os autóbusszal kb. 20 perc (leszállás a Bécsi kapu térnél).

Parkolás:

  • A Bécsi kapu sorompóján kívül jobb kézre lévő parkoló, ahonnan 5 perc alatt megközelíthető a Vári Rendelő a parkolóból induló lifttel. A parkolás este 18:00-tól és hétvégén ingyenes!
  • Vagy parkolás a ház előtt, ahol fél óra parkolás ingyenes, utána a következő megkezdett fél óra védett övezeti alapdíjas